jobb till unga

En annan sak jag tänkte på, som en fråga som berörde mej, är det här med jobb till unga. Nästa år så tar en väldigt stor skara med elever studenten, bland de min bror. Antingen vill de ut och jobba direkt eller så väljer de att fortsätta sitt studerande på högskolan.

Men vad de än väljer att göra så tycker jag att man ska få ett jobb, även om man inte har värsta utbildningen.

 

Centern vill förändra Lagen om AnställningsSkydd(LAS). I den ingår den konstiga lagen ’‘sist in, först ut’’. Detta drabbar då flest de unga. De tycker att man ska gå efter vad man gör och kan och inte när man kom dit.

 

Vänstern & Sossarna vill ta bort aktivitetsförbudet. Aktivitetsförbudet, är att unga arbetslösa inte får gå på kurser som Arbetsförmedlingen ordnar, om de inte vart arbetslösa  i mer än tre månader. Detta gör ju att det kan ta längre tid för de att få jobb, eller svårare.

Kristdemokraterna, Folkpartiet & Feminsitikt initiativ tycker att man ska skapa fler lärlings arbeten, eller gymnasielinjer med lärlingsutbildning.

Att man ska kunna plugga samtidigt som man har ett lärlingsjobb på ett företag.

Att vara lärling betyder att man inte har en utbildning när man börjar på det jobbet, utan blir lärd av en person där. Man får följa den och lära sej med tiden.

 

Jag tycker att alla dessa förslag är bra, speciellt det där med lagen om anställningskydd. Håller helt med centern där, såå taskigt att ba skicka ut de som kom dit sist, om ett företag måste skära ner. Man måste ju ta kompetensen före något annat, det spelar ingen roll hur länge den har jobbat där, eller hur bra ’‘kompis’’ den är med chefen.

Och jag tycker att det är jättebra om det där aktivitetsförbudet tas bort, då kommer det gå fortare att få ett jobb.



Källor: de olika partiernas hemsidor


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Ja eller hur! Först in, först ut=dåligt!

2010-09-14 @ 17:43:59
URL: http://valetvad.blogg.se/
Postat av: amanda

tycker att istället för att köra först in, först ut, så skulle man ju kunna kolla vad man kan och kicka den som är "sämst"

2010-09-16 @ 10:36:22
URL: http://averyelectionblog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0